onsdag 2 september 2009

Dagens nytt: Positiv feedback och jobbnytt...



Ja, idag är det då den 2/9, tiden går så snabbt så snabbt...


Har varit på jobbet som vanligt, och det var en helt ok dag trots över-överbeläggningar på avdelningen... Igårkväll hade jag däremot en riktigt stressig kväll på jobbet, och då ska ni veta att jag är väldigt svår-stressad och arbetar snabbt (om man nu själv får säga det...)...


Idag fick jag i alla fall lite uppskattning på jobbet:) Eller nu låter jag ju så där bitter och negativ, som om man aldrig fick uppskattning, och så är det ju inte... Senast igår fick jag så mycket beröm av en patient så jag blev alldeles rörd... Men hur härligt det än är med beröm från patienter så är det något annat med beröm från kollegor, särskilt från läkarna, eftersom man vet att de inte gärna berömmer en "bara sådär"... Nej, man måste nog verkligen ha gjort ett bra jobb för att höra någon positiv feedback från läkarna, dels för att de ständigt är så stressade, dels för att de oftast försvinner från avdelningen så snabbt ronden är färdig för att rusa iväg till någon spännande och blodig operation:)


Men idag var det alltså dags igen:) Vi har en väldigt duktig och ödmjuk ST-läkare (på väg att bli specialist för er som inte är vana vid sjukhusförkortningar)... Jag har jobbat en del med honom, och visste väl redan innan att han uppskattar mitt arbete, eftersom han till och med erbjudit sig att vara min referens vid ett eventuellt jobb-byte:) Nu är det ju så att jag nyligen sökt ett extra-jobb (som att jag skulle ha så mycket tid för mer jobb, hihi...), och Dr. V (som vi kan kalla honom var min referens)... Idag kom han i alla fall till avdelningen och rondade, och passade då på att fråga om jag fått jobbet. Jag berättade att jag hade fått det, och han gratulerade mig och berättade lite av vad han sagt om mig:)


Chefen på det nya stället var lite orolig för att jag var så ung och bara har varit färdig sjuksköterska i 1 1/2 år, men sa att hon ändå tyckte att jag var väldigt mogen för min ålder, och att hon trodde att jag skulle passa in på stället i fråga... Dr. V. hade då sagt att han höll med till fullo, och berättat att han uppskattar mitt arbete väldigt mycket, och slutligen tillagt att han "kunde tillåta den nya chefen att anställa mig, men bara som extra-ssk, eftersom han och kliniken var så måna om att få behålla mig och mitt fina arbete och absolut inte ville förlora mig till någon annan"... Riktigt gulligt av honom, blev så glad av att höra det!!


Tänk vad lite beröm kan göra en glad... Var bara tvungen att dela min glädje lite med er:)


Ha en fin kväll!


/ Nurse Al Flilaoulila

1 kommentar:

  1. Wow! Grattis till jobbet! Men framförallt grattis till den värmande kommentaren =)

    SvaraRadera