måndag 27 juli 2009

Vem är hon? / Qui est elle?

Återigen välkomna hit... Nu börjar bloggandet på riktigt...

Vem är då Mlle. Alflilaoulila?

Mlle. Aliflilaoulila är en positiv och öppen tjej som går under många namn, för att nämna några; Bella, Julle, Amino, Marilyn, Blondie... Ja kärt barn har många namn...

Hon älskar att upptäcka nya platser och länder, ta del av andra kulturer och lära känna nya människor, samtidigt som hon är väldigt hemmakär och oftast kan finnas hemma i lägenheten i centrala Stockholm när hon befinner sig i Sverige och inte är på jobbet.

Hennes prioritet nummer ett är hennes familj, där hennes närmaste vänner räknas in.
Hennes bästa och närmaste vän är hennes kära mamma, som känner henne utan och innan.
Som person är hon openminded och flexibel, pratar gärna och lär känna nya människor, men för att komma henne in på livet krävs mer än de flesta lyckas uppbringa.

Ute i världen kan du hitta Mlle. Alflilaoulila så väl på 5th Avenue i New York eller Champs Élysées i Paris, som på en dammig souk i Marocko där det känns som att tiden stannat i "Tusen och en natts-anda" eller en undangömd paradisstrand någonstans i Thailand.

Hon har en förkärlek till orientalism och Nordafrika, särskilt då Marocko, där hon har spenderat mycket tid och tankar, och där hon alltid känner sig mer hemma än i Sverige, som är hennes födelseland. Detta för tankarna till hennes ursprung... Ja vad tror du? Hennes vänner i Frankrike och Marocko tvivlar ofta på att hon är svensk, de satsar snarare sin insats på att hon har sina rötter i Marocko eller möjligtvis är en "mix de origines", där Nordafrika är en självklar och sannolikt överhängande del. Vännerna i Sverige tycker ofta att hon är ganska osvensk, trots hennes nordiska utseende, vilket hon själv kan hålla med om. Hon ser sig själv snarare som en världsmedborgare än "bara" svensk, och i hennes hjärta finner man flera länder, där även hemlandet Sverige har sin klara plats trots allt som hon inte tycker om i detta land.
Sanningen, jo den är den är hon faktiskt är ganska mixad, hennes rötter finns dock främst i Nordeuropa, Sverige, Finland och Estland, men hon har också rötter från det stora landet i väst, U.S.A.

Mlle. Alflilaoulila jobbar som leg. sjuksköterska, hon är en äkta "Sophiasyster" och bär sin systerbrosch med stolthet. Hennes arbete är ofta krävande, och hon blir alltför ofta irriterad på hur personer som knappt närvarar på arbetsplatsen har nästintill allt inflytande och makt över de anställda. Dock fortsätter hon att jobba, främst för att hon finner ett välbefinnande i att kunna hjälpa andra människor, särskilt de som själva kan ha svårt eller är för gamla för att få sin vilja och mening fram. Utan dessa personer och deras tacksamhet vore hennes arbete inte alls lika givande. Hon trivs med en arbetsledande ställning och jobbar bra under stress, samtidigt som hon är känslig och gråten ofta ligger nära till.

Mlle. Alflilaoulila tror på kärleken, men vet också att den äkta kärleken är svår att finna.
I en relation uppskattar hon ärlighet och trofasthet, såväl som en nära relation till familjen och såklart tycker hon inte heller att lite rosaskimrande romantik kan vara fel...

Ja, nu vet ni lite mer om tjejen bakom denna blogg. Ni är självklart när som helst välkomna att fråga vad ni känner för, även om hon inte lovar er ett svar på allt ni frågar... *blink*

2 kommentarer:

  1. Gumman vad du skriver fint!!! Blir ju faktiskt lite rörd när jag läser det här inlägget ju! Det stämmer så bra allt det du skriver o du formulerar det så levande och fint. Vilken talang du har, menar det verkligen!! Värsta novellen ju *ler* Ser fram emot fler sådana här inlägg från dig! Pussis/Emil ;-)

    SvaraRadera
  2. Tack sötis! Dina ord värmer så! Massa kramar och pussar!!

    SvaraRadera